Go Back   Knife Edge > RealFlight - Discontinued Products > RealFlight G2
Use of this site is subject to our Terms of Use. | Looking for technical support? Read this!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-02-2009, 10:50 PM
collins collins is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 18
G2 still online?????

I cant hook up to the internet from G2 multiplayer. My firewall was off. It still didnt work. Am i missing something? Thanks
Brad
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2009, 10:59 PM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
Are you seeing any sessions at all listed? Or are you having trouble connecting to a session? You should be able to see the sessions, even if you can't join them, generally. Which firewall is off? Windows, ZoneAlarm (or another brand)? What about your router? More than likely it has a firewall, too.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2009, 08:19 PM
collins collins is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 18
No. I have checked all the fire walls. It wont even connect to let me register. I dont know whats going on. This is the last time i move my G2 to another computer. Any ideas. Please.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-16-2009, 10:49 PM
Mucaro's Avatar
Mucaro Mucaro is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7
* Bump *
Reply With Quote
  #5  
Old 07-17-2009, 08:51 AM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
Why would you bump someone elses' thread? If you have a problem, describe what is going on on your system. Describe the procedures you have tried. Or call tech support. Contact info in the grey bar on every forum page.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-19-2009, 12:23 AM
Mucaro's Avatar
Mucaro Mucaro is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7
Hey, calm down. Don't jump to conclusions so quickly. Give me a break. This is my first post in this forum. And by the way, I have exactly the same problem as collins so why create another thread?

I already contacted support and it was useless. They just said that G2 was discontinued and told me to download the latest version manually. I did but that didn't fix the problem. I even disabled the windows firewall, turned off the antivirus, and set my PC to DMZ to no avail.

Does anybody know if G2's multiplayer still works?

Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-19-2009, 08:39 AM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
Well maybe you and Collins can get together in a session.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-19-2009, 09:09 AM
Mucaro's Avatar
Mucaro Mucaro is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7
I PM'd collins. Thanks for your suggestion. Does anybody else have a constructive suggestion to make, please?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-19-2009, 09:44 AM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
There may be some G2 users out there, but you have to realize it's an old product with more popular alternatives. For the same reason, 8 track tapes are also hard to find, even if you just got yourself an 8 track tape player.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-19-2009, 09:46 AM
Mucaro's Avatar
Mucaro Mucaro is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7
Yeah, I know. I also own G4.5 and Reflex XTR. I'm just trying to revive this dinosaur so I can give it to my nephew.
Reply With Quote
  #11  
Old 07-29-2009, 01:28 AM
js3862 js3862 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 728
I would love to try MP in G2. If I can figure out how to manually reregister my copy (since the reg server isn't responding) it would be nice to be able to just look and see if there are any sessions out there. The secondary server is still up for G2 but is not responding to registration requests as it had before.

Anyway, collins, Mucaro, if you want to try a MP session sometime let me know.

If anyone at KE knows how to tell G2 that it has registered that would be helpful. I know it's a shot in the dark but, I figure since you have to have the controller, the media and the serial number that throwing a bit or two in the registry (given the reg server isn't responding anymore) may not be a big deal.

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #12  
Old 07-29-2009, 01:37 AM
js3862 js3862 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 728
Running this old software and listening to the music is actually a pretty nostalgic experience. It's almost like going back to the early to mid 90's. Funny how things seemed so complex then.

Oh well, enough off topic.
Reply With Quote
  #13  
Old 07-29-2009, 06:19 AM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
You're able to enter the serials okay, right? I didn't think you had to register online to use mp. If I recall correctly, G2 was like G4.5 is now; online registration is only necessary if you want to update the software online.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-29-2009, 09:33 AM
js3862 js3862 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 728
Yes, I can enter the serial numbers during installation without problem. And, yes, G2 is just like G4 and presumably G3 in that you have to register to update but, the other similarity is that you also can't use the list server until you register. So, yes, you are correct that MP can still be used in G2 because, unlike G4.5, you are able to specify a particular session host by IP and port to connect to a private session that doesn't require the use of the list server.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-29-2009, 10:01 AM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
It's been a looooong time since I had G2. I don't recall that you must register to use the list server for mp, but I'll take your word for it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:38 AM.