Go Back   Knife Edge > RealFlight - Discontinued Products > RealFlight 7
Use of this site is subject to our Terms of Use. | Looking for technical support? Read this!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2016, 11:50 PM
eclipse3 eclipse3 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
Smile Help ,Align T rex 500 PRO DFC and Align T rex 550 PRO DFC not working on RF 7.5

Hello,

Can you please help, I bought real flight 7.5 and downloaded files Align T rex 500E PRO DFC and Align Trex 550E PRO DFC and both are not working properly in Real Flight 7.5.

I would really appreciate if I can get these two models to working in RF 7.5 because these are the two Helicopters that I own .
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2016, 12:03 AM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,437
Can you give links to the files you DLed? I did a search for the 550E you mentioned and didn't get a single match.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2016, 07:22 AM
csgill75's Avatar
csgill75 csgill75 is online now
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florence, Alabama
Posts: 3,422
First this thread belongs in the RealFlight 7 forum not the designer forum.

I can assure you that the 500 DFC works great in RealFlight 7.5. I fly it all the time. In fact all swap pages models work with realflight 7.5. We need to know a few things first. First what version of RealFlight 7.5 do you have? Interlink, interface, or wireless? If you're using interface or wireless, what transmitter are you using and did you set it up properly? How did you import the models? Lastly, please provide the links to the files you downloaded so that we know exactly what you're trying to get working.

Last edited by csgill75; 02-09-2016 at 07:27 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2016, 10:48 AM
12oclockhigh 12oclockhigh is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,952
I have to agree with the OP that the "Align T-rex 550 Flybarless_EA.rfx" is messed up.. the skids are a problem with springiness, and the rotor head is really not tracking right causing all kinds of vibrations.

I took a couple of minutes with it and could not sort it.... maybe someone else could take a look and post an AV file... or point us to the AV file correcting the problems.

The T-Rex 500 seems to fly fine for me. I actually own both aircraft.

Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-14-2016, 12:09 AM
eclipse3 eclipse3 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by csgill75 View Post
First this thread belongs in the RealFlight 7 forum not the designer forum.

I can assure you that the 500 DFC works great in RealFlight 7.5. I fly it all the time. In fact all swap pages models work with realflight 7.5. We need to know a few things first. First what version of RealFlight 7.5 do you have? Interlink, interface, or wireless? If you're using interface or wireless, what transmitter are you using and did you set it up properly? How did you import the models? Lastly, please provide the links to the files you downloaded so that we know exactly what you're trying to get working.
First thank you for taking time to answer me.

I have RF Version 7.50.015 the latest one, I am using the wired interface. I am using a Spektrum Dx6 transmitter. I am not sure if it is set right but it works with the other models.

How do import the models: I go to swap pages Real Flight 7.5 ; I download the filehttp://www.knifeedge.com/forums/downloads.php?do=file&id=19148; Align T-Rex 500 PRO DFC EA.zip then I go import menu select real flight archive.

Regards
Reply With Quote
  #6  
Old 02-14-2016, 09:28 AM
csgill75's Avatar
csgill75 csgill75 is online now
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florence, Alabama
Posts: 3,422
Yes you import the rfx file directly, now that we know your Realflight setup, you're trying to use an 6 channel radio on a 8 channel model so you would need to use the virtual channel buttons Y U I O. Toggle these buttons to activate the channels you don't have on the Dx6. You may want to check out the field radio setup sticky and ensure that your radio is setup properly.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-14-2016, 11:57 PM
eclipse3 eclipse3 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
DX5 Vs RF7 and Align T Rex 500 Pro DFC

I have tried that set-up below for my DX6 and it did not work.

http://www.knifeedge.com/forums/show...3&postcount=26

My helicopter Align Trex 500 PRO DFC will start at full throttle even at low throttle and NORMAL mode (not idle up)

When I move up my the throttle/Collective Pitch stick the canopy falls down.

Here is attached a screen shot of my Transmitter Spektrum DX6 set-up in real flight 7.

Can you please tell me what is wrong.

Regards
Attached Images
File Type: jpg RF7 DX6.jpg (314.3 KB, 4 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:36 AM.