Go Back   Knife Edge > RealFlight - Current Products > RealFlight 8
Use of this site is subject to our Terms of Use. | Looking for technical support? Read this!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-20-2019, 12:33 PM
azaz44 azaz44 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 41
Randomize wind direction?

I enabled the wind in Realfight in the startup script so I have it always on and I don't even notice that anymore. That improved my flying greatly. However I'm learning everything with one wind direction only, which depends on the airport.

Is there any way to randomize wind direction every time RF8 starts?
Or have it changing all the time?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2019, 05:28 PM
12oclockhigh 12oclockhigh is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4,026
It is just too easy to change wind velocity with page-up/page-down keystrokes.
Then orientation with Home/End keystrokes.
Turbulence with Insert/Delete keystrokes.
I just set it as I need it. Mostly I want crosswinds and turbulence.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2019, 03:29 AM
azaz44 azaz44 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 41
I know the keystrokes. But I wanted to get this automatic, otherwise I will forget to change it sooner or later. I normally focus on learning some maneuvers, not wind, but if you have this wind there all the time, you learn to fly in the wind as a bonus. That's how it works for me now, it's only changing direction missing there - I compensate for wind naturally now, but I'm screwed if wind is from different direction.

Last edited by azaz44; 06-21-2019 at 03:42 AM. Reason: typo
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2019, 03:41 AM
azaz44 azaz44 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by flexible2g View Post
Np can do. copy the flying site, rename it, then add the deffer ant wind directions at the end of the names. Just switch fields, to fly deffer amt wind directions on the same field.
Ok, that's an option, but then I need to figure out how to load airports randomly I'm just trying AutoHotkey to develop something...
Reply With Quote
  #5  
Old 06-21-2019, 04:17 AM
azaz44 azaz44 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 41
I made some solution with AutoHotkey. It works with the steam version of the game, but is trivial to adjust. If anyone needs that too, here it is:

Files to be placed in the same folder as startup.rfscript (C:\Users\UserName\Documents\RealFlight 8\Scripts on my PC):

wind.rfscript.template:

Code:
windSpeed 7
windTurbulence 100
windDirection __WD
(adjust speed and turbulence as you want)

RF8.ahk:
Code:
FileRead, WindStr, wind.rfscript.template
Random, Direction, 0, 360
ReplacedStr := StrReplace(WindStr, "__WD", Direction)
FileDelete, wind.rfscript
FileAppend, // AUTOGENERATED. DO NOT CHANGE.`r`n`r`n, wind.rfscript
FileAppend, %ReplacedStr%, wind.rfscript
run steam://rungameid/748460
startup.rfscript: add this line to the end

Code:
exec wind.rfscript
Then just put a shortcut somewhere to start "RF8.ahk" and change icon of it to the one from Realflight (on my PC it is in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\RealFlight 8).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:14 AM.