Go Back   Knife Edge > RealFlight - Discontinued Products > RealFlight Classic/Deluxe
Use of this site is subject to our Terms of Use. | Looking for technical support? Read this!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-27-2011, 03:18 PM
RussG RussG is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
New graphics card old RealFlight

I have RealFlight classic, the original, that up until recently has worked well for me. With it I use the Rockfire game port to USB converter. Recently my graphic card gave out and I replaced it with a nVidia GeForce GT440 card. When using the Direct3D setting, the screen is all there but diced up in a series of triangles. I created a profile with trial and error settings but it makes no difference. Attached is a screen shot. Has anyone had this problem with a new card/drivers? Any ideals?
Attached Images
File Type: jpg RealFlight Screen Shot.jpg (118.2 KB, 31 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2011, 02:52 PM
Dave-B's Avatar
Dave-B Dave-B is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Canvey Island - UK
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by RussG
I have RealFlight classic, the original, that up until recently has worked well for me. With it I use the Rockfire game port to USB converter. Recently my graphic card gave out and I replaced it with a nVidia GeForce GT440 card. When using the Direct3D setting, the screen is all there but diced up in a series of triangles. I created a profile with trial and error settings but it makes no difference. Attached is a screen shot. Has anyone had this problem with a new card/drivers? Any ideals?
Looks like artifacting to me, have you tested the GPU's ram? do you have heat issues.

What case? and system info would be handy.
__________________
Nothing to see here, move along...
Reply With Quote
  #3  
Old 04-30-2011, 12:42 PM
RussG RussG is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Thank you for responding. I don't think that it is a memory issue. I get the same on screen graphics using two different cards, both brand new. The case that I am using is a Zalman HTPC. The case is well ventalated. Originaly I put this computer together as a home entertainment unit. My OS is Win XP Home. My original video card had a large heatsink with no fan. I think that heat is what killed it. It lasted about 3.5 years. The card that I am currently using is a new EVGA nVidia GT440 with an on board fan. I mentioned trying two different cards. My original replacement card was a nVidia Quadro series. I returned the Quadro card and bought my current GeForce card thinking this would fix it but the on screen graphics for both cards have shown exactly the same. Therefore, I feel that it is the new card/driver issue. I was hoping to find a profile or a patch that will resolve the problem.
I don't have any other "game" applications, but all other applications run just fine. including the latestest RealFlight demo. I guess the fix is to buy version 5.5 but I'm happy with the old one if I can get it going.

Last edited by RussG; 04-30-2011 at 12:59 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2011, 12:11 PM
Chris McVey's Avatar
Chris McVey Chris McVey is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Corvallis Oregon
Posts: 717
Contact technical support.

Need help with RealFlight G5? Did you know that there is a crew of full time staff waiting to assist you?

Call 217-398-8970 (Option 1)
Available Monday-Friday, 9:00 AM - 6:00 PM CST.

Thanks,
Chris McVey
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:25 PM.