Go Back   Knife Edge > RealFlight - Designer's Corner > RealFlight G3 - Designer's Corner
Use of this site is subject to our Terms of Use. | Looking for technical support? Read this!

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 4 votes, 4.50 average. Display Modes
  #61  
Old 03-08-2011, 11:40 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
In the sim, pull up the CS you want to upload. Click "simulation>export>CS". Go to the swap pages and on the left side of the screen theres a box to submit a file. Click the browse box to find the RFX that you exported (for me its under "documents>RF>vehicle>color schemes"). Write a description and upload.

I hope I didnt skip anything and hope it helps.
Reply With Quote
  #62  
Old 03-08-2011, 11:50 PM
Maj. Numbskully's Avatar
Maj. Numbskully Maj. Numbskully is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Gatesville Texas
Posts: 7,650
Is this what you're looking for ...post#3
http://www.knifeedge.com/forums/show...ight=swap+page
just substitute CS for AP .............its all the same
__________________
Photography MegaryT [[;]
(aka Maj. Numbskully)
https://plus.google.com/collection/IPvFbB
Reply With Quote
  #63  
Old 03-09-2011, 12:20 AM
dh60man's Avatar
dh60man dh60man is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Clearlake Oaks, CA
Posts: 8
Man you guy's are Quick!

Thanks again - I've posted five of the Sea Fury's, if there's any intrest I'll post some more of them. I think they look pretty good in flight - but if the scale judges got within 10 feet they'd tear me up! If any of you are into the Sea Fury, Enjoy! Thanks again!
Reply With Quote
  #64  
Old 03-09-2011, 02:28 PM
phrank's Avatar
phrank phrank is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Milpitas, CA
Posts: 4,682
I loaded one of these, didn't come out so great, I thought something was wrong with my setup. Tried another one, same issue.
Rather than commenting on your entire set one at a time.
If I have any feedback is that you should work at a higher resolution, 512x512 just does not look good at all, the pixelated mess just takes away from your hard work.
Could it be that you have your graphics settings turned down real low in the Sim options?
The standard resolution most guys around here work at is 2048x2048, maybe 1024x1024 at the minimum.

Good Luck.
Quote:
Originally Posted by dh60man
Thanks again - I've posted five of the Sea Fury's, if there's any intrest I'll post some more of them. I think they look pretty good in flight - but if the scale judges got within 10 feet they'd tear me up! If any of you are into the Sea Fury, Enjoy! Thanks again!
__________________
Move along, nothing to see here.....
Reply With Quote
  #65  
Old 03-09-2011, 09:46 PM
dh60man's Avatar
dh60man dh60man is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Clearlake Oaks, CA
Posts: 8
Sorry guys, well I guess it's back to the drawing board! I'm not sure where i messed up, I converted the .TGA to a .BMP and repainted that image. Is there a way to enlarge that drawing to get a higher resoloution and still use it (after it's been converted back to a .TGA)? There is one other thing that may well be part of the problem. I had just downloaded Gimp and I'm not real familiar with it. So I used Gimp to convert the .TGA file to a .BMP file and then opened them up with MS Paint and repainted the drawing. In the process I lost the canopy transparencies (Big Black Bubble) which I was able to recover (after an unspecified amount of time tinkering in Gimp) before saving them back as .TGA's.
Again sorry, I'll hold off on posting any more until I get this resolved, Thanks for the input.
Reply With Quote
  #66  
Old 03-09-2011, 09:58 PM
phrank's Avatar
phrank phrank is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Milpitas, CA
Posts: 4,682
WoW! You did these with MS Paint!??
That is pretty good, if you can do that with Paint I wonder how much better it will look with a proper paint package.

Yes, please do take the time to learn GIMP, your work will be much more rewarding and appreciated.
Many resources on how to use it out there (Google, Youtube, etc...)

Good Luck.
__________________
Move along, nothing to see here.....
Reply With Quote
  #67  
Old 03-09-2011, 10:28 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
WOW! Id love o see what you could do with gimp myself. I feel pretty comfortable with it and the options are amazing compared to paint. I agree with Phrank, learn gimp. It takes some time and if I can be of assistance, let me know. I know a couple others that can help if I cant.
Reply With Quote
  #68  
Old 03-09-2011, 11:19 PM
dh60man's Avatar
dh60man dh60man is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Clearlake Oaks, CA
Posts: 8
Thanks for the encouragement, I'm looking up Gimp tutorials now. If I was able to figure out how to restore those canopies I figure I can probably start figuring my around before too long. I had a problem with the Gimp "Help" installation and it wasn't available. I'll try to get that resolved first. Do you think I should go ahead and pull the CS's I've submitted until I get them "revised"? Again, I really appreciate what you guy's are doing here and hope to join your ranks soon!
Reply With Quote
  #69  
Old 03-09-2011, 11:26 PM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
Whether you pull your CSs is up to you. But if you do post new and improved versions, make sure you pull the corresponding old ones, please.
Reply With Quote
  #70  
Old 03-09-2011, 11:27 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
Like I said, Any questions and my pm box is open. If I cant get you an answer, I can probably get in touch with someone who can.
Reply With Quote
  #71  
Old 10-18-2011, 06:06 PM
joeygerardi5 joeygerardi5 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Smile can you

im joeygerardi5, can you please make a color sceme for US airways for the 787-9?
Reply With Quote
  #72  
Old 10-24-2012, 06:58 PM
PavelowIV's Avatar
PavelowIV PavelowIV is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Houston, Texas
Posts: 22
I have a question.
Some of the planes I have tried to recolor/ make a new CS for are glossy. I don't often want that, so is there a way to make it less glossy?
Reply With Quote
  #73  
Old 10-24-2012, 06:59 PM
PavelowIV's Avatar
PavelowIV PavelowIV is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Houston, Texas
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by PavelowIV View Post
I have a question.
Some of the planes I have tried to recolor/ make a new CS for are glossy. I don't often want that, so is there a way to make it less glossy?
p.s. I am using "Paint.NET" .
Reply With Quote
  #74  
Old 01-07-2013, 01:10 PM
opjose's Avatar
opjose opjose is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Third rocky planet.
Posts: 13,220
Quote:
Originally Posted by PavelowIV View Post
I have a question.
Some of the planes I have tried to recolor/ make a new CS for are glossy. I don't often want that, so is there a way to make it less glossy?
Create a specular map TGA file.
__________________
Quote:
Newbies please click here for important instructions about forum posts: CLICK ME!
Reply With Quote
  #75  
Old 01-08-2013, 12:39 AM
Maj. Numbskully's Avatar
Maj. Numbskully Maj. Numbskully is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Gatesville Texas
Posts: 7,650
Pay particular attention to the Alpha Channel of the _s.tga opjose mentioned
__________________
Photography MegaryT [[;]
(aka Maj. Numbskully)
https://plus.google.com/collection/IPvFbB

Last edited by Maj. Numbskully; 03-30-2013 at 04:45 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:10 PM.