Go Back   Knife Edge > RealFlight - Discontinued Products > RealFlight G5
Use of this site is subject to our Terms of Use. | Looking for technical support? Read this!

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 8 votes, 5.00 average. Display Modes
  #16  
Old 11-16-2009, 03:32 PM
Josh 0987's Avatar
Josh 0987 Josh 0987 is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 610
Send a message via AIM to Josh 0987 Send a message via MSN to Josh 0987
Hats off to the programmers
Reply With Quote
  #17  
Old 11-16-2009, 05:35 PM
js3862 js3862 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 728
Boots on for the others!
__________________
Now it's a simulator AND a game!
Reply With Quote
  #18  
Old 11-21-2009, 01:47 PM
rrstockard rrstockard is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
G4.5 to G5

Can G4.5 aircraft be imported into G5? How?

The migration tool worked great for all custom files (aircraft and airports). Expansion packs and add-on packs are easily copied into the G5 data folder. Can G4.5 aircraft (not asking about custom, add-on or expansion aircraft) be imported into G5?
Reply With Quote
  #19  
Old 11-21-2009, 01:49 PM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
If you mean stock G4.5 aircraft that are not in G5, then no. I didn't know there were any.
Reply With Quote
  #20  
Old 11-25-2009, 07:41 AM
dpilcher dpilcher is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by opjose
Great, though how about going from an XP install of G4.5 to a G5 install on Vista/Windows7 ?

Since the folder locations are changed between XP and Vista, this one is especially problematic.
Has anyone figured this out with Windows 7. Purchased like 4 of the expansion packs for 4.5 and nothing comes into 5.0. Will the migratation tool "Migrate"?
Reply With Quote
  #21  
Old 11-25-2009, 07:48 AM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
The migration too is for user-made aircraft, not for Expansion Packs and AddOns.
Reply With Quote
  #22  
Old 12-06-2009, 02:53 PM
12oclockhigh 12oclockhigh is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,709
I wish the migration tool would move the Expansion pack material over to G5... maybe request that the disk be present, but then move them over..

I understand either way... it was not that big of a deal... I only have three disks so far anyway.
Reply With Quote
  #23  
Old 12-06-2009, 03:03 PM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
opjose has a thread about how to do that.
Reply With Quote
  #24  
Old 12-07-2009, 05:28 AM
12oclockhigh 12oclockhigh is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,709
But I don't know how to use the search tool found in the blue bar at the top of each web page. Seriously... did not even think of searching... and I do recall the topic from before. It really did not take all that long anyway... next time, I will try to remember... but, don't trust my memory past what is for dinner.
Reply With Quote
  #25  
Old 12-11-2009, 01:20 PM
budman budman is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
I tryed this and still can,t get all my add ons and Viper GP. on the G5.
Reply With Quote
  #26  
Old 12-12-2009, 03:37 PM
SailingAlong's Avatar
SailingAlong SailingAlong is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Lakeville MN
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by rrstockard
Can G4.5 aircraft be imported into G5? How?

The migration tool worked great for all custom files (aircraft and airports). Expansion packs and add-on packs are easily copied into the G5 data folder. Can G4.5 aircraft (not asking about custom, add-on or expansion aircraft) be imported into G5?
I just imported the planes from 4.5 to 5.0 with the tool provided at the beginning of the forum. It appears I will have to add my expansion packs and add-on manually as they did not transfer. I am assuming that these are compatible with 5.0?

Just how far back can we go on the swap forum to import compatible aircraft with 5.0?

Thanks,
Steve
Reply With Quote
  #27  
Old 12-12-2009, 04:13 PM
opjose's Avatar
opjose opjose is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Third rocky planet.
Posts: 13,220
Quote:
Originally Posted by SailingAlong
I just imported the planes from 4.5 to 5.0 with the tool provided at the beginning of the forum. It appears I will have to add my expansion packs and add-on manually as they did not transfer. I am assuming that these are compatible with 5.0?
Yes you can either run the installers on the Expansion packs to do this ( the LONG way ) or look for the thread where I documented merely copying the files over ( very quick! ).

Quote:
Originally Posted by SailingAlong
Just how far back can we go on the swap forum to import compatible aircraft with 5.0?

Steve
As far back as you want.

Most G3 aircraft work under G5, but there are some changes required to the physics to get the aircraft to behave identically under G4/G5 ( with exceptions ).

Most G4 aircraft will not require any changes what-so-ever.
__________________
Quote:
Newbies please click here for important instructions about forum posts: CLICK ME!
Reply With Quote
  #28  
Old 12-21-2009, 09:35 PM
hardwork12 hardwork12 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 21
Convert Trex450SE g4.5 to G5 Does it work

I am getting G5 but can only find a Trex450se here at the forum for the G4.5. Seeing this is a custom I was wondering if the conversion program will work and wonder if anyone has tried this conversion and more expert than me to know if its flying physics is realastic. If not does anyone have a link to a good G5 Trex450.

Realized I have a second question if the above does work I am not upgrading a G4.5 install but installing a new G5 so not sure if the conversion program will work as I don't have G4.5 installed with the TREX450SE

Thank you and Happy Holidays !!!!!

Last edited by hardwork12; 12-21-2009 at 09:38 PM.
Reply With Quote
  #29  
Old 12-21-2009, 10:45 PM
jeffpn's Avatar
jeffpn jeffpn is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Beavercreek, OH
Posts: 18,386
HW12, it's not a conversion tool, it's a migration tool. It simply moves all of your G4.5 aircraft to use in G5, that's all. Any swap aircraft will work in G5.
Reply With Quote
  #30  
Old 12-21-2009, 11:17 PM
hardwork12 hardwork12 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 21
jeffpn thanks One post said the physics may not be the same in G5 vs G4.5 guess that is not a conversion issue but a software interpretation change to some of the physics. Hope the TREX450 works well. BTW why are you banging your head against the wall ?

Have a great Holiday !!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:21 AM.