Go Back   Knife Edge > RealFlight - Discontinued Products > RealFlight G3
Use of this site is subject to our Terms of Use. | Technical Support is available from Great Planes Software Support.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-25-2012, 07:32 PM
a4magic's Avatar
a4magic a4magic is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cottonwood CA
Posts: 285
Shading Error?

So I finally got around to getting Real Flight on to my new desk top. But I have noticed the shadows are flashing, and moving, on the ground, the planes, and on objects in the airport. Does any one know what causes this, or if it can be fixed?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	10
Size:	254.9 KB
ID:	44818  
__________________
High school: The killer of hobbies and free time. The creator of education to understand those hobbies more, and not ask stupid questions.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2012, 07:39 PM
Norton's Avatar
Norton Norton is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: CA,
Posts: 3,796
What video card are you using? Maybe post a system dump.
__________________
I'd like to see a 2 file per day upload limit.

TN..
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2012, 07:44 PM
a4magic's Avatar
a4magic a4magic is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cottonwood CA
Posts: 285
Well I sound like an idiot for asking, but how do I post a system dump, and is there a specific spot I post it to?

And I think this is what my graphics card is, AMD RADEON HD 6450
I don't know if that will help.
__________________
High school: The killer of hobbies and free time. The creator of education to understand those hobbies more, and not ask stupid questions.

Last edited by a4magic; 03-25-2012 at 07:54 PM. Reason: Added what graphics card is.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2012, 08:06 PM
Norton's Avatar
Norton Norton is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: CA,
Posts: 3,796
Here you go: http://www.knifeedge.com/forums/showthread.php?t=21793
__________________
I'd like to see a 2 file per day upload limit.

TN..
Reply With Quote
  #5  
Old 03-25-2012, 08:12 PM
a4magic's Avatar
a4magic a4magic is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cottonwood CA
Posts: 285
Uh....okay. That was surprisingly simple.
Attached Files
File Type: txt System_dump_thing.txt (59.6 KB, 6 views)
__________________
High school: The killer of hobbies and free time. The creator of education to understand those hobbies more, and not ask stupid questions.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-25-2012, 08:51 PM
Norton's Avatar
Norton Norton is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: CA,
Posts: 3,796
You might want to update your video and sound drivers, did you install DirectX from the RF disk?
__________________
I'd like to see a 2 file per day upload limit.

TN..
Reply With Quote
  #7  
Old 03-25-2012, 09:45 PM
Norton's Avatar
Norton Norton is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: CA,
Posts: 3,796
You could be needing a better video card: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2385821,00.asp

It does not sound like a optimal card for Real Flight
__________________
I'd like to see a 2 file per day upload limit.

TN..

Last edited by Norton; 03-25-2012 at 09:50 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-25-2012, 10:24 PM
a4magic's Avatar
a4magic a4magic is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cottonwood CA
Posts: 285
Quote:
Originally Posted by Norton View Post
You might want to update your video and sound drivers, did you install DirectX from the RF disk?
Yes I did install it from the disks, but the install only took a second, which makes me think it was already on my computer.

As for the card, it is not a problem, if it means my shading will be goofy. My computer is just a normal stock one. Next time I have a chance I will make a trip into Fry's and look at some. I am just a bit relieved it isn't any thing to bad, that would affect the physics, or most of the visual quality, and this also explains why wings would "freeze" unless I ran it in a window while moving vertices. (I always end up with the weirdest problems) But that went away after I re-installed twice (or it has nothing to do with it but.....).

So I will take care of that later.
__________________
High school: The killer of hobbies and free time. The creator of education to understand those hobbies more, and not ask stupid questions.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.