Go Back   Knife Edge > RealFlight - Designer's Corner > RealFlight 6 - Designer's Corner
Use of this site is subject to our Terms of Use. | Looking for technical support? Read this!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #61  
Old 08-01-2013, 05:35 PM
oneder oneder is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Location: Montana
Posts: 567
Quote:
Originally Posted by abaser View Post
Are you referring to steering control?
Yes I am.
Reply With Quote
  #62  
Old 08-01-2013, 07:03 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
Hmmmm.........good question. Maybe enlarge the faces a bit above the suspension linkage (where the rear support meets) to make the lower section look like it's fitting inside of a tube. Then pivot just above that suspension linkage.

BTW, you going to try and animate the suspension? I've got a model using rubber band setup kind of like that one uses. Even the bands appear to stretch as the gear works.
Reply With Quote
  #63  
Old 08-01-2013, 07:18 PM
oneder oneder is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Location: Montana
Posts: 567
Quote:
Originally Posted by abaser View Post
Hmmmm.........good question. Maybe enlarge the faces a bit above the suspension linkage (where the rear support meets) to make the lower section look like it's fitting inside of a tube. Then pivot just above that suspension linkage.

BTW, you going to try and animate the suspension? I've got a model using rubber band setup kind of like that one uses. Even the bands appear to stretch as the gear works.
Which model? I don't know what a "rubber band setup" is
Reply With Quote
  #64  
Old 08-01-2013, 07:26 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
My Piper Pawnee. In your screenshot, it looks like you have a rubber band setup on the suspension arms to make it work.
Attached Images
File Type: jpg ScreenShot067.jpg (48.0 KB, 12 views)
Reply With Quote
  #65  
Old 08-01-2013, 07:35 PM
oneder oneder is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Location: Montana
Posts: 567
Oh thanks, I will take a look at it tomorrow and see if I can figure it out. Got my RF 6.5 back today -still installing.
Reply With Quote
  #66  
Old 08-01-2013, 07:45 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
I'll check to see if I still have a file on it so you can see how I made the bands stretch.
Reply With Quote
  #67  
Old 08-02-2013, 03:12 PM
oneder oneder is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Location: Montana
Posts: 567
Well I still have some more 3D work to do and paint work, but I went ahead and exported what I've got so far. Problem is it just sits on the runway engine is off and none of the control surfaces move? Everything is named correctly and pivoted correctly, I don't understand what I am doing wrong here?
Attached Images
File Type: jpg ScreenShot1375470398.jpg (470.4 KB, 13 views)
Reply With Quote
  #68  
Old 08-02-2013, 03:20 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
I assume you assigned each part a component frame? What did you base the physics on? Might try another base model. I remember Jeff having some issues importing using certain models as the base.
Reply With Quote
  #69  
Old 08-02-2013, 03:36 PM
oneder oneder is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Location: Montana
Posts: 567
I linked everything. First I tried basing on the L-39, then I tried Boof's A10 both gave me the same bad result.
Reply With Quote
  #70  
Old 08-02-2013, 03:39 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
Odd. Care to email me a kex? I'll see if I can help tonight.

I'll pm my addy if so.
Reply With Quote
  #71  
Old 08-02-2013, 03:51 PM
oneder oneder is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Location: Montana
Posts: 567
I am going to try re installing 3ds max 1st, its been acting real weird lately anyway.
Reply With Quote
  #72  
Old 08-02-2013, 03:55 PM
abaser's Avatar
abaser abaser is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: stuttgart, AR
Posts: 4,285
I really wouldn't expect that to be the issue, but I've been wrong before.
Reply With Quote
  #73  
Old 08-02-2013, 04:07 PM
oneder oneder is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Location: Montana
Posts: 567
Its been driving me nuts, the screen keeps artifacting causing me to have to restart max every 5 minutes throughout this entire build. Might be a Windows8 issue. I have another KEX file I can try and if it doesnt work than I got trouble.
Reply With Quote
  #74  
Old 08-02-2013, 04:35 PM
phrank's Avatar
phrank phrank is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Milpitas, CA
Posts: 4,682
If your hierarchy is correct and all components have been named correctly, then it's probably the NUP variable settings for your gear doors.

Quote:
Originally Posted by oneder View Post
Well I still have some more 3D work to do and paint work, but I went ahead and exported what I've got so far. Problem is it just sits on the runway engine is off and none of the control surfaces move? Everything is named correctly and pivoted correctly, I don't understand what I am doing wrong here?
__________________
Move along, nothing to see here.....
Reply With Quote
  #75  
Old 08-02-2013, 04:47 PM
oneder oneder is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Location: Montana
Posts: 567
Quote:
Originally Posted by phrank View Post
If your hierarchy is correct and all components have been named correctly, then it's probably the NUP variable settings for your gear doors.
phrank nailed it! You the man I owe you a beer
Attached Images
File Type: jpg ScreenShot1375476379.jpg (222.9 KB, 14 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:03 AM.