New graphics card old RealFlight

Status
Not open for further replies.

RussG

New member
I have RealFlight classic, the original, that up until recently has worked well for me. With it I use the Rockfire game port to USB converter. Recently my graphic card gave out and I replaced it with a nVidia GeForce GT440 card. When using the Direct3D setting, the screen is all there but diced up in a series of triangles. I created a profile with trial and error settings but it makes no difference. Attached is a screen shot. Has anyone had this problem with a new card/drivers? Any ideals?
 

Attachments

Dave-B

New member
RussG said:
I have RealFlight classic, the original, that up until recently has worked well for me. With it I use the Rockfire game port to USB converter. Recently my graphic card gave out and I replaced it with a nVidia GeForce GT440 card. When using the Direct3D setting, the screen is all there but diced up in a series of triangles. I created a profile with trial and error settings but it makes no difference. Attached is a screen shot. Has anyone had this problem with a new card/drivers? Any ideals?
Looks like artifacting to me, have you tested the GPU's ram? do you have heat issues.

What case? and system info would be handy.
 

RussG

New member
Thank you for responding. I don't think that it is a memory issue. I get the same on screen graphics using two different cards, both brand new. The case that I am using is a Zalman HTPC. The case is well ventalated. Originaly I put this computer together as a home entertainment unit. My OS is Win XP Home. My original video card had a large heatsink with no fan. I think that heat is what killed it. It lasted about 3.5 years. The card that I am currently using is a new EVGA nVidia GT440 with an on board fan. I mentioned trying two different cards. My original replacement card was a nVidia Quadro series. I returned the Quadro card and bought my current GeForce card thinking this would fix it but the on screen graphics for both cards have shown exactly the same. Therefore, I feel that it is the new card/driver issue. I was hoping to find a profile or a patch that will resolve the problem.
I don't have any other "game" applications, but all other applications run just fine. including the latestest RealFlight demo. I guess the fix is to buy version 5.5 but I'm happy with the old one if I can get it going.
 
Last edited:

Chris McVey

New member
Contact technical support.

Need help with RealFlight G5? Did you know that there is a crew of full time staff waiting to assist you?

Call 217-398-8970 (Option 1)
Available Monday-Friday, 9:00 AM - 6:00 PM CST.

Thanks,
Chris McVey
 
Status
Not open for further replies.
Top