performance help needed please

sundown57

New member
I have been doing multiplayer with a few friends and noticed that when I fly either the p-51 or biplane they are both super slow. like way underpowered. It's like I'm flying in slow motion, but no problem at all with the foamies. It so bad I had a couple of guys fly up beside me and with me, at full throttle, they were able to pass me at only half throttle. I kicked my transmitter up to 120% but didn't seem to make any difference. I'm using a flysky i6x with a 20-1 dongle. I also have graphics set to realistic. is there anything I can change or set to get them to fly faster and respond faster? BTW i have rates and expo turned pretty close to all the way up. thanks
 

legoman

Well-known member
do you have any airspeed or rpm numbers? it sounds like you need to calibrate your transmitter
 

sundown57

New member
i have calibrated it, but only once. I can not get the finish button to light up. I have tried everything.I do have aux switches set up sp I am moving all 7. I will try to get numbers tonight when we fly. thanks
 
Last edited:

BrokeDad

Well-known member
You can edit the engine, power, etc in the editor. You could also add a thruster. That is unless the multiplayer session you are in limits what you can use like when in one of the games.
 

legoman

Well-known member
it sound like you have never finished calibrating your remote then. the expo on the transmitter should be near zero and I remember something about the rate needing to be at 150 or something.... I dont use my irl transitter with rf so I am throwing ideas at the wall trying to fix it.

there is a couple of keys on the keyboard that activate the aux switches if you remote can not activate them. press 2 on the keyboard to see a head up display of the transmitter inputs. while in the calabration setup menu maybe try smacking the y,u,i,o keys a couple time each and it may get the calbration menu to work.
 
Top